/ kläder /

Plötsligt mah-student på riktigt.

Hahah kommer så tydligt ihåg hur min storasyster Amanda berättat om hur hon bakis och jättesliten skulle ta sitt sånt här kort på universitetet i Linköping. Det fanns liksom som en liten fotoautomat i entrén på fackuletetet där vi skulle göra de här såkallade "multi-korten" och med världens ringligaste kö efter sig skulle man försöka ta ett kort där man såg någorlunda okej ut. Lättare sagt än gjort. Påmindes om när mamma och jag skulle ta passfoto hos polisen i Linköping. Fick ju skrattanfall på plats för vi såg så förskräckliga ut på bilderna! Såhär blev iallafall mitt fula mah-kort och nu känner jag mig ytterliggare ett snäpp närmre som student.

Idag har jag varit ledig! Jag vaknade upp en kvart innan vår tvätt-tid så Vivi stack in huvudet i mitt rum och väckte mig. Så vi har tvättat, jag har dammsugat lägenheten, jag fick min första kursbok som varit på villovägar (!!) samt vi har hämtat vår nya fina TV som vi klickade hem i helgen. Så imorgon när vi handlat en HDMI-sladd ska vi ha fredagsmys och inviga TVn med någon härlig film har vi tänkt.

Livet här rullar helt enkelt på. Jag känner nu att jag har så ont i halsen att jag knappt kan svälja så har vi otur blir jag sängliggandes till helgen. Jag som så sällan blir sjukt! Men det har ju varit aktiviteter varje dag att passa, mycket alkohol förstås så har säkert frusit när jag cyklat hem även om jag inte känt det och så vidare så vidare. Jag har iallafall precis tittat klart på en film som heter Fjärilen i glaskupan som är en fransk film och verklig historia om en kille som var redaktör för franska ELLE och fick ett slaganfall som resulterade i totalförlamning förutom ena ögonlocket. Med hjälp av en talpedagog och ett förenklat alfabet lyckas Jean skriva en självbiografi om sig själv fångad i sin egen kropp.
Gripande film men inte för sliskig då det är en sådan tuff historia som kan gå till överdrift. Se den! Jag ser fram emot att diskutera filmen imorgon på seminariumet 9.15. Sen är det helg!
Puss & kram

#1 / / Amanda:

Så fin på kortet gullis ❤️❤️❤️