/ kläder /

Österlen och Linus födelsedag

Jag kom på att jag glömde att berätta om min fina helg ute på Österlen som Linus bjöd med mig på.
Den började vid lunch på fredagen den 22e maj då vi tog det legendariska pågatåget till Tomelilla där vi hoppade på en buss ut till Brösarp. Efter en kort promenad genom ett charmigt samhälle nådde vi Linus farmor och farfars hus högst upp på en kulle. I dörren möttes vi av deras tjocka söta hund Max och hans boll. När vi stoppat i oss lite mellis som hans farmor skämde bort oss med begav vi oss ut på en 2 timmar lång promenad för att Linus skulle få visa mig var han växt upp och förstås de omtalade "Brösarps backar". Och det var sådan vacker natur. Jag ville bara gå längre och längre. Tänk att Sverige kan vara såhär fint! Han visade mig allt ifrån Körsbärsdalen där Bröderna Lejonhjärta spelades in till grönbäddade backar klädda i miljontals gullvivor. Sen fick jag se mataffären som hans farföräldrar äger, var han gått i skola, hur deras elljusspår såg ut, var hans gamla vänner bott och massa annat mysigt. När vi kom hem väntade god mat och varsin öl. Alltså livet att få ladda upp batterierna såhär efter många månader utan sin egen familj och det ständiga stadslivet.
På kvällen mös vi ner oss i soffan med Linus farmor och farfar och såg Lets dance och fikade. Linus och jag satt uppe lite längre och blev trötta till en bond-film innan vi kröp ner på en 80 cm madrass på nedervåningen och somnade.

Nästa dag vaknade vi 7.30 av att farmor och farfar kom sjungandes med frukost på sängen då Linus fyllde 24. Helt nyvakna satte vi oss upp och fick stoppa i oss varsin smörgås. Men det var faktiskt riktigt bra för klockan 9.30 var vi redan iväg i bilen för lite sightseeing på Österlen. Linus visade mig Kivik, Stenshuvud, café Annorlunda och en urmysig strandby som jag inte minns namnet på. Alldeles lagom hann vi hem till hans föräldrar och släktingar som kom för att fira honom på hans födelsedag. Och tro mig, det var inte lilla släkten. Men jättetrevligt. 
Helt slut somnade vi båda två sen på bussen från Brösarp till Ystad då vi skulle bo hemma hos Linus pappa en natt, Eftersom det ändå var Linus födelsedag gick vi ut på en liten klubb i Ystad med några av Linus gamla kompisar och drack öl och dansade. Tycker det är så spännande att se olika, nya ställen även om många tycker Ystad är så litet. Och vi hade en jättehärlig kväll, gick hem hand i hand mitt i natten till Linus pappas hus och somnade gott i en enorm säng efter att ha knuffats på en madrass natten innan. 

På söndagen när jag skulle sminka mig efter frukosten insåg jag att jag förstås glömt min sminkväska i Brösarp. Så istället för att grina över det bestämde vi oss för att göra en ny roadtrip av den sträckan. Så den dagen fick jag se Ystads strand, vi åt frukost eller brunch på en restaurang nära havet och sen dundrade vi vidare till Ales stenar. Sen åkte vi genom landsbygden med Bruce Springsteen i högtalarna och jag bara tittade ut och förundrades över hur vackert det var. Sen hade jag bett Linus att vi skulle åka till Hallamölla vattenfall som jag sett på en bild hemma i Brösarp och det var nog mitt favoritstopp. Så vackert var vädret och solen som gnistrade i det forsande vattnet. Så otroligt mysigt. Sen åkte vi hem till farmor och farfar igen, fikade, hämtade sminkväskan och åkte hemåt Ystad igen för att grilla och slänga oss ner i soffan med chips och dipp. Vi bestämde oss för att stanna en natt till.

Sista dagen slöade vi mest, bläddrade i fotoalbum och lyssnade på LPs. På kvällen tog vi tåget hem till Malmö och civilisationen efter ett par helt underbara dagar <3

Vi klappade på får i Brösarp. 


Linus på stenshuvud!


Brösarps backar <3Brösarps backar! Jag vid Hallamölla vattenfall


Linus skär tårtan på hans födelsedag


Hallamölla!