/ kläder /

Tvillingsyster är här / Kite på Babel

Klockan 14.40 tog jag emot en skinande glad syster på stationen i Malmö. Hon är här och hälsar på mig och ska stanna ända tills tisdag <3
Vi hjälptes åt med hennes väskor och gick genast och handla god frukost och mat för de resterande dagarna. Sen promenerade vi genom Kirseberg med mig som tourgudie för att visa min andra lägenhet här i Malmö för Josefina för första gången. Ett litet mysigt personligt krypin som de flesta säger med endast möbler från secondhandaffären runt hörnet. Vi knäckte varsin öl och började laga middagen. Och ni som känner Josefina kan säkert gissa vad vi skulle laga. Tacopaj förstås. Men mumsigt blev det med Kite på högsta volym för att pränta in alla låtar inför kvällens konsert. Sen korkade vi upp en flaska rosé och började fixa oss i ordning. Klockan 8 stod taxin och väntade på oss för att köra oss enda fram till entrén på Babel. Ingen kö trots 10 minuter till förbandet skulle gå på - skönt!

Red Mecca spelade som förband och även om jag försökt lyssna in mig innan spelningen så tyckte jag det var svårlyssnat och tråkigt. Men hon var helt över förväntan och fruktansvärt spännande att se live. När hon gått av tätnade hela publiken och förväntningarna var så höga! Men duon Kite var som väntat, helt jäkla fantastiska. Inte nog med att de var så tacksamma mellan låtarna för publikens gehör utan hela synthframträdandet är ju klass för sig med en sån uppslukande cool effekt. Vi alla tre var störtnöjda och jag fick alla mina bästa låtar spelade. Count the days, Up for life, Dance Again och Johnny Boy. Avslutade med den tunga och obehagliga singeln Nocturne. Otroligt häftigt. Jag måste säga att jag var riktigt imponerad av Babel som konsertställe dessutom. Lokalen har som tre plattformar man kan stå på. Så de yngsta står i stort sett på golvet längst fram, sen kan de äldre välja att stå vid bord och vissa stolar vid någon av de högre plattformarna men se lika bra. Toppen ju!

Efter en avslutningsöl och det skönaste kisset i hela mitt liv vandrade vi Bergsgatan upp för att ta Josefina till Malmös mest omtalade Falafel-ställe - Jalla jalla. Vi tog med oss käket, vinkade in en taxi och kurade ner oss i soffan i mjukiskläder och tittade på en skräckfilm från TV med varsin falafel till befogande. Och Josefina tyckte faktiskt att det var riktigt gott. Ett tips, ta alltid falafel med halloumi <3 SÅ gottis. Sen somnade vi bums.
Nu ligger jag och bloggar medans min syster sover brevid mig. Ska nog väcka henne snart för klockan är nästintill 1 och jag vill ha frukost!
Puss!