/ kläder /

När familjen helt spontant blev samlad igen!

Och så blev det helg och som långt planerat i förväg skulle mamma, pappa, faster och tillochmed min farfar komma på besök till Lund och Malmö. Men då Amanda inte kom iväg på bokmässan som från början var tänkt och då Ola för en gångs skull hade lugnt på jobbet och en tom helg bestämde sig båda för att följa med ner de också. Så jag har haft en hel helg i familjens tecken! Amanda följde även med på eftersläppet på AF-borgen i fredags efter Novischsittningen och resterande helg har vi strosat på stan, handlat böcker, tagit några ölpauser, ätit god mat, skrattat, bott på hotell (jag fick också bo med och bo i extrasäng så jag fick hotellfrukost!!) och tagit ifatt mycket tid ifrån varandra. Blev en riktigt fin helg för hjärtat och magen och påminns än en gång om hur lycklig lottad jag är som har dessa i mitt liv.Ola på Folk & Rock!Jag och sis!Om Ola inte hade fulat sig hade den här bilden blivit riktigt bra...Mamma på gallerinatten som var i lördags i MalmöIdag värmde vi oss i solen vid Lunds domkyrka!Och åt massa god pasta på Stäket där alla var samlade.


Och slutligen är här helgens små inköp. 2 böcker och en ursöt kaffeburk. Puss på er för den här helgen!
/ kläder /

Stockholmsweekend

Så kom helgen i Stockholm då jag och Henrik skulle mötas upp ungefär halvvägs räknat från Malmö och Umeå och bo i Henriks storebrors lägenhet vid Karlaplan ♥Vi började med att gå till Henriks kusins vinbar i Birger Jarls-passagen där Christian skulle lämnat nycklarna till Rickards lägenhet. Olyckligt nog hade Christian helt glömt bort att lämna nycklarna så medans vi satt och ringde runt för att få tag i någon av kusinerna en fredagskväll kl 22 då de flesta är helt uppe i sina fredagsplaner så beställde Henrik in två glas bubbel.


Så glad i magen att äntligen få krama och hålla om denna.Det ordnade sig sedan och vi fick tag i Christian som kunde låna ut sina nycklar så att vi i sin tur kunde hämta Rickards nycklar där. Nåväl. Väl hemma slog vi mest på en film, pratade ihjäl oss och bara tog ifatt förlorad tid.

Nästa dag tog vi den här bilden! Då promenerade vi ut på Djurgården och till Waldermars Udde där Eugens slott ligger och hans blommande trädgård. Så där strosade vi runt, gick in i konstgalleriet och bara myste ordentligt.Blommor i september ♥Och här är ju visst jag!
 


Här är inne på Waldermars uddes Konstgalleri. 

Och konsten moderniserad idag.


Hejhej!Sen promenerade vi tillbaka och satte oss längs kanalen på mitt emot Strandvägen och tog varsitt glas vin och pratade starka känslor och om varandra ♥

Sen gick vi hem via Ica och handlade hem ingredienser för att laga middag och chips för en typisk hemmakväll nerkrupna i soffan. Mycket mycket bra dag.


Nästa dag vaknade vi och tänkte att vi skulle utforska Gamla Stan och en sväng på Söder. Här tog vi lite vilopaus och tog varsin öl och en minipizza med valnötter, getost, ruccola och honung. Mums!


Sen korsade vi slussen och gick över till Fotografiska. Där fick vi tillslut bästa platserna så vi kunde se ut över Djurgården där vi promenerat dagen innan. Där drack vi också vin och bara pratade. Så orättvist att vi inte får ha det såhär jämt.


Av min stora förvåning var det Anton Corbijn som ställde ut på Fotografiska med start två dagar innan. Så jag stormtrivdes bland bilder på U2, Rolling Stones, Johhny Rotten och Kurt Cobain.

Sen gick vi hemåt och googlade upp en Thai-restaurang nära oss så vi kunde ta hem thai-mat i vita boxar och mysa som de gör på film. Och när vi orienterat oss fram till restaurangen visade det sig att det var en liten vit matvagn som vi vid första åsyn tänkte "nae detta kanske inte är någon höjdare" men sen kom fler och fler människor dit och det bildades tillochmed kö utanför den lilla matvagnen och vet ni vad? Det kan varit den godaste thai-maten jag ätit någonsin! MÅSTE dit nästa gång vi bor i Rickards lägenhet helt klart.

När vi väl lade oss den sista kvällen grät jag mig nästintill till sömns för att vi nästa dag skulle dela på oss för minst 5 veckor fram. Det är så orättvist att inte få vara tillsammans. Men vi sa hejdå, och nu lever vi genom skype och facetime då jag äntligen har köpt en ny mobil som fungerar. Puss & kram nu måste jag springa till skolan!

/ kläder /

Hemmakväll och en flaska rödtjut med ellis


Hej fina ni!
Har haft en ledig måndag, (bra lyx det alltså) och satte klockan på 10 och kom upp till ett soligt väder. Åt en stadig frukost framför ett Vänner-avsnitt och började sedan nöta mig igenom de engelska texter vi har i skolan. När klockan slog eftermiddag tog jag en dusch, sminkade mig, hoppade i en långklänning och svängde förbi affären och köpte med mig ett gäng färgglada blommor och åkte till Ellen på måndagsmiddag. Hon har nämligen flyttat till ny lägenhet i Lund och den var SÅ. FIN! Åh vad jag önskar att jag bodde där. Dessutom bodde hon precis vid busshållsplatsen och tar jag 131 tar det bara 15 minuter dit. Toppen ju!
Så vi lagade mat och delade på en flaska rött på hennes balkong tills klockan slog halv 10 och nu har jag precis kommit hem. Har kokat mig en kopp té och ska kura ner mig och läsa min bok. Henrik har redan somnat så känns tomt utan ett godnatt! Puss och kram på er