/ kläder /

Jag ska till Tanzania!

Hej vänner!

Vet ni vad? I December fick jag besked om att jag beviljats stipendium av Vision för att göra en volontär-resa till Tanzania för att jobba med barn med funktionsvariationer. 
 


Min tanke är därmed att skriva min magisteruppsats från Tanzania, med anknytning till arbetet med barnen och landets implantering av de mänskliga rättigheterna. Men det är mycket som ska falla på plats. Medicinering, uthyrning av min lägenhet i Malmö, klartecken från studieansvarig på universitetet och såklart att börja med uppsatsen för att minimera riskerna att jag väl på plats i Tanzania inte ska komma fram till att uppsatsen inte går att genomföra/kurslitteratur saknas osv. Plus att jag är lite stressad för vill bara få klartecken på att detta är genomförbart så jag kan köpa flygbiljetterna och ha ett DATUM. Men hyr ut lägenheten april och maj så den perioden kommer jag oavsett vara borta på ett ungefär. Men mamma knäckte dessutom bästa idéen att jag ska flyga från Linköpings flygplats så jag kan få hjälp med de sista förberedelserna med mamma och pappa. Och landa i Linköping och kunna hälsa på Amandas och Pierres dotter i slutet av maj ♥

I övrigt har första terminen på Masterprogrammet gått. Skrev 5 tentor förra veckan och på lördagen hälsade Magnus på med en flaska Champange och en flaska Amarone för att fira. Fick besked på uppsatsen igår och fick VG som känns förbannat bra. Har nu börjat läsa en kurs som heter Kön, sexualitet och Socialt arbete och samtliga föreläsningar låter dö-spännande. Inte konstigt att jag skrev min C-uppsats om detta. Känns också bra att äntligen läsa igen på vettiga tider (förmiddagar till skillnad från kväll innan) och att läsa på helfart och inte 150 %. Detta ger mig chansen att fundera på Magisteruppsatsen vid sidan av. Tror det är smart för tänkte senast igår på att göra en sen anmälan på en annan kurs för det känns som jag har så mycket fritid som vanligt. Men om jag läser ordentligt i veckorna så blir det nog bättre fördelat och inte en explosion i slutet. 

Nåväl. Nu är vi väl nyfikna på hur Moshi i Tanzania ser ut. Vi tar en titt!
 


 
 
 
 

Här längst ner är en bild på det vandrarhemmet eller organisationen jag ska bo på, Hostel Hoff. 
Som ni ser är Moshi mest omtalat för att ligga precis intill Kiliminjaro, vilket känns himla coolt. Jag ser så fram emot miljöombytet, att leva nära natur och ett helt annat sätt att leva på. Självklart kommer detta innebära en av de största utmaningarna i mitt liv, men jag är bara så sugen på någonting annat. Att uppskatta hemma igen. Att sticka iväg, att komma tillbaka, att åstadkomma något, att träffa människor, att se platser, att klappa hundar, att läsa böcker i de tältliknande hus vi ska bo i, och att liksom uppnå någonting inombords som man kanske alltid söker efter. 

Vad tror ni om detta? Jag tror det kommer bli sjukt spännande. Har redan tagit första sprutan Hepatit A & B. Det här händer. 


#1 / / madabouttea.se:

Åhh så roligt! Och mycket bra anledning :) Jag jobbar själv med handikappade.

#2 / / amanda:

moshi är ett så gulligt namn på stad <3