/ kläder /

Min långhelg i London där knopparna redan slagit ut

Första helgen i Februari tog jag ett flyg till Annika för 67 kronor och spenderade en långhelg hos henne. Tänk att jag har ett sånt priveligium att min bästa vän bor i London så jag kan fly dit som vilken annan svensk stad som helst precis när jag känner för det. Hon bjöd över mig för hennes partner i företaget fyllde år och skulle ha födelsedagsfest. Ni vet han som jag och Annika var i Florens med i somras? Nåväl. Annika tog ledigt på fredagen så vi kunde köra en riktigt härlig dag med shopping, promenader, frukost på det franska caféet vi älskar, nagelsalong och tillslut ett stopp förbi frisören för att styla håret inför kvällen. En sån där lyxig dag som man får nypa sig i armen för att påminna sig om så härligt man kan ha det.

Nästa dag gjorde sig mitt brustna hjärta påmint så vi promenerade till Notting Hill. Jag förvånades av träden som trots tidig februari slagit ut och vi hittade till ett vackert café/brunch-ställe som hette Beach Blanket någontng har jag för mig. Där åt vi sen frukost och drack ett par cappuchinos. Sen promenerade vi vidare och hittade till en urmysig bio kvar från 50-talet. Dit bestämde vi att vi måste gå så fort vi hittat en film vi ville se. Efter en sväng på Portobello Road Market gick vi till en italiensk restaurang, beställde in varsitt glas rött och åt oss mätta på oerhört god tapas och bara pratade. Väl tillbaka i lägenheten gjorde vi fruktsallad och glass och slog på en film. Ännu en varm dag i hjärtat.

På söndagen åkte vi till Shoreditch och åt frukost på Breakfast Club. Och det rekommenderar vi riktigt varmt. Det kändes som vi slungades in i ett café i USA på 90-talet med nostalgi-låtar, mycket ungdomar och härliga mysiga bås att slå sig ner i. Och maten var fantastisk. Vi beställde pannkakor, hemmagjord yoghurt, färskpressad juice och cappuchino och åt tills vi storknade. Tänk att frukost kan vara så himla gott! Sen åkte vi till Electric Cinema som var en tvilling till den vi besökte dagen innan. Jag beställde varsitt glas prosseco och vi sjönk ner i varsin fåtölj med filtar och gick på dagsbio. Det är så underskattat! Att slippa komma ut till mörker utan istället komma ut till en dag som fortsätter. Så efter bion gick vi på Park Lane High Street innan vi promenerade hela vägen tillbaka till Covent Garden för att äta middag. Vi somnade gott den här kvällen vill jag lova.

På måndagen började Annie jobbet så jag passade på att shoppa efter att fått tillbaka mina efterlängtade skattepengar från den tiden jag jobbade i London. Då kunde jag helt enkelt unna mig utan att riktigt behöva tänka. Fin känsla. Sen tog jag mitt pick & pack och begav mig till flygplatsen.

Helgen var fantastisk. Allt du gör för mig Annie. Hur mycket du bryr dig om mig, vill lyssna, vill hjälpa. Tack! Vår vänskap är baserad på så många år, så många minnen, så många situationer och så många historier. Det är fint att känna sig så omtyckt av någon, att hålla fast i någon så hårt som du och jag gör. Jag hoppas vi alltid kommer hitta tillbaka till varandra som vi gör varje gång vi ses. Att vi alltid kommer ha varandra och ta hand om varandra. Du är en stor del av mig! Pussar och kramarFörsta morgonen i London. Var bara tvungen att fota blommorna som redan slagit ut!


Frukost på det franska caféet. Hade ingen aning om att crossiant var så gottis.Gjorde pedikyr för första gången nära Oxford Street. Fick sitta i en sån där massagestol och kände mig riktig bortskämd för en stund.


På Beach Blanket Babylon (?) caféet i Notting Hill. Tänk när våren kommer på riktigt och när vi kan sitta här Annie.Vi fick bästa platsen vid den öppna spisen.


En sån fin butik som jag ville fota.Den här marknaden är så fin att gå på.


Tapas och rött vin kan vara det godaste som finns.Inne på Beach Blanket.


Hemmakvällar när de är som bäst!Långa kön till Breakfast Club i Shoreditch.

 
Men verkligen värt väntan <3Prosecco & bio på en söndag. Kan det bli bättre?


Jag och Annie i vårsolen!Såhär mysigt såg det ut på Electric Cinema.


Ännu en kväll med fantastisk tapas och rött vin.Skål innefrån bion!


Hejhej från Breakfast Club. Ser det inte fantastiskt ut?Såhär fina blev vi i håret efter frisörbesöket innan Lorenzos födelsedagsfest.


Shopping på Primark!Allt detta för 700 kronor.

Nu är jag glad för nu har jag fått ihop ett inlägg som sparar den här helgen lite extra i mitt minne och på den här bloggen. Så fint att kunna gå tillbaka och glädjas av allt det fina vi hinner med. Puss & Kram