/ kläder /

Gdansk på fredag!

 
Hej på er!

Min gångna vecka fick en världens omställning då Henrik smsade en bild från Arlandas flygplats och undrade om jag ville komma på middag i Rydebäck på kvällen hemma hos hans föräldrar (!!). Så där har jag bott hela helgen, vi har ätit god mat, umgåtts mycket med Ann-Charlotte och Anders och varit ensamma hemma i huset i lördagskväll så vi åkte till Helsingborg och åt Parma & Chevré-pizza och drack varsitt glas rött för att sedan komma hem och kura ner oss i soffan framför de sista avsnitten av True Detective.
Även om det är mysigt att vara ute bland folk tillsammans är det också så himla skönt att komma hem ♥

Nu är vi i min lägenhet i Malmö de sista dagarna så vi kan hitta en mer vardagskänsla. Jag har ordnat lite med skolan och Henrik pysslar med sitt eget. Så skönt när vi hittar det naturliga modet så fort!

På Fredag går flyget till Gdansk i Polen med mina syskon! Jag och Josefina flyger från Malmös flygplats och Amanda och Ola flyger från Nyköping så möts vi i Gdansk. Jag har gjort en massa skojig research och tänkte dela med mig av det jag är mest förväntansfull inför:

Jag vill dels gå på iallafall ett museum. ESG, Europeiska Solidaritetscentret ska vara himla modernt och spännande och handla om Polens väg från kommunism till demokrati. Det tyckte jag lät intressant.

Sen vill jag gå till iallafall en av de flertal gamla saluhallarna. Ska ligga en på Placa Dominikanski. När vi ändå är där vill jag titta in en Grönsaksmarknad som ligger precis i närheten.

Ett annat hett tips som många turister skrivit om är ett Pirogställe som ska vara helt fantastiskt. Det ligger lite utanför Gdansk och heter Piergornia Mandu.

Eftersom jag inte riktigt lyckades med min shopping under vår resa till Warsawa förra hösten så vill jag jättegärna besöka ett köpcentrum. Köpcentret Baltycka ska ha 220 butiker och vara en riktig hit så det vill jag testa!

Något annat som inte jag och Josefina fick tillgång att testa under Warsawa-vistelsen var något slags av SPA-besök. Ansiktsbehandling, pedikyr eller massage hade varit otroligt lyxigt och ska vara så billigt. Har tittat upp ett ställe som heter Arcadia Spa som fått fina betyg på Trip Advisor.

Microbryggerier! Vill såklart dricka god och billig öl och har bestämt mig för två ställen som jag tror ska vara riktigt mysiga. Brovarnia och Browar Piwna.

Slutligen vill jag gärna gå på en marknad med allt sånt där småplock som är kul att titta på. Det ska ligga en utanför stan som ska vara promenadavstånd till och ligger på gatan Zielony Rynek i Przymoze-distriktet.
Har noll koll på om jag stavat rätt på de här Polska adresserna men någonting i den stilen iallafall :)

Sen har jag en mängd med fler saker jag vill göra men tänker att litegrann måste jag lämna över till mina syskon ;) 
Vi ska bo på ett lägenhetshotell i Gamla stan som verkar supermysigt och kostade 114 kronor natten. Tyvärr är det supersvårt att få tag i hotellfrukost av någon konstig anledning i Polen så vi får köpa upp massa smaskens helt enkelt och bunkra upp i lägenheten.

Behöver jag säga att jag ser fram emot det här så mycket? Amanda och Ola fick det i födelsedagspresent i Oktober och då kändes resan så långt framåt och nu är det bara 4 dagar till avfärd. Kvalitetstid med världens bästa syskonskara slår allt! ♥ Puss på er och tipsa gärna om någon har ett Gdansk-tips!