/ kläder /

Min sista termin, fredmansförman, distansförkrossad och samtidigt jätteglad!


Det dumma med att blogga med sådana uppehåll är att jag alltid känner sådan prestationsångest när jag väl ska skriva. Vad ska jag välja att ta med av allt fantastiskt som hänt sedan sista gången jag skrev? Ska orden verka väl utvalda eftersom det tagit så långt sen sist? Men nu bestämde jag mig bara för att låta er slungas in i min dag, just precis nu, vad som händer på minuten och vad som snurrar i min skalle. (Familjen, jag vet!)

Jag har börjat min sista termin på programmet. Hade ett långt och underbart jullov när Henrik var hemma. Hade en oerhört tuff helg nu för två dagar sen när omställningen slog mig. När man hittat en vardag, bott i samma lägenhet, turats om att laga mat, gjort olika saker men en centimeter från varandra så blir det som ett knytslag i magen när det återigen är skärmen emellan oss. Inte igen, hur ska vi nu hitta motivation? Men nu är det som sagt andra veckan ifrån varandra och vi börjar sakta men säkert hitta våra gamla rutiner. Läsa och titta på spåret med telefonen och videokameran lutad mot blomkrukan på nattduksbordet för att det ska kännas som vi ligger brevid varandra, timmar av komplimanger, internskämt, varandras dagar och det som man tänkt lite extra på i telefon på kvällarna. Jag älskar honom och jag vill att det här ska fungera. Stunderna, tiden under jullovet är så sjukt jäkla för bra för att kasta bort för att man inte orkar.

Men sen sprider sig också ångesten inför mitt bröst om vad som händer sen angående min utbildning. Är jag verkligen klar om 5 månader? Var ska jag jobba? Var ska jag hamna? Ska jag bo i Umeå? Ska jag bo här? Ska jag läsa kurser, master? Träffade studievägledaren igår men kände mig inte det minsta mer klok efteråt. Hon bekräftade mest det jag själv funderat över. Kan det vara så att jag är för rädd för var jag ska hamna i arbetslivet att jag helst bara vill plugga vidare? För att det är enklare, något jag tycker är döroligt och som jag uppenbarligen är bra på utifrån mina betyg? Samtidigt känner jag att jag vill fördjupa mig inom frågor som juridik och genus för att kunna bredda och syssla med saker som jag tror betyder. Frågorna är oändliga och ibland går de upp till hakan.

Slutligen blev jag och Josefina förmän ännu en termin. Sån ära att vi fick det igen! Vi ska vara Fredmansförmän och ha lite fredagspub med ölkannor och burgare och nachos. En helt annan stämning än onsdagar och är oerhört skojigt, men också oerhört stressigt. Men så är det nog innan man hittar sitt arbetssätt! Håll tummarna för oss imorgon är ni gulliga.

OCH sist men inte minst. Om 2 veckor åker mina syskon och jag till Gdansk. Josefina och jag gav det till Amanda och Ola och det ska bli så himla roligt. De är trots allt de bästa människorna jag vet på den här jorden så en långhelg med dem känns helt underbart. Plus att jag tänkt flyga vidare till Henrik direkt från Malmös flygplats på måndagen och stanna där en hel vecka. Åh så jag längtar. Men nu ska jag fortsätta läsa bok framför min fake-brasa på youtube.
Ni tar väl hand om er? Pussar
#1 / / Amanda:

fake-brasa är SÅ nice <3 jag tror på att fortsätta läsa kurser med sånt du är intresserad av! asbra att bredda och sedan ha på cv:t att du faktiskt inte bara läst utbildningen utan också valt att fördjupa dig i vissa viktiga aspekter. känns lite som att det är där du är i livet också, att du inte riiiiktigt är klar med det där än :) sen kan ju drömjobbet dyka upp när som helst såklart, men läser man kurser är man ju inte lika bunden som med program! tror dock att det kommer bli bra hur du än gör. vi är så duktiga på att oroa oss och ångesta oss över saker som vi egentligen bara borde chilla lite med, du och jag! morgondagens jobbdag och så. när det ju faktiskt är här och nu vi är för tillfället :)

LÄNGTAR TILL GDANSK!!!!! ååh ska bli så myz. nu ska jag också slå på fake-brasa, vänta på pierre och läsa bok med alla hundar. puss!